Osta netistä!

by admin

Tilaa ostoksesi kotiovelle turvallisesti ja ilman lisäkustannuksia

Usein tuntuu, että kaapista ei löydy mitään päälle pantavaa. Hengareissa roikkuu samat vanhat mekot, eikä farkkupinoon ole hetkeen ilmestynyt yhtään uutta housuparia. Tekisi mieli lähteä shoppailemaan, mutta vaatteiden sovitus kauppojen ahtaissa pukukopeissa ei tunnu houkuttelevalta.

Mikä neuvoksi, kun ilme kaipaisi piristystä, mutta ei ole aikaa lähteä pyörimään keskustan kauppoihin?

Nettikaupat ovat oivallinen vaihtoehto ostoskeskukselle, jos haluaa luoda pikaisesti uuden pirteän ilmeen. Itse asiassa nettikaupoilla on monia etuja verrattuna kivijalkakauppoihin: vaatevalikoima on valtava, alennuksia löytää helposti ja nettikauppoja on tarjolla pilvin pimein. Saatat helposti löytää tuotteilta merkeiltä, joita ei ole tarjolla lähikulmillasi.

Ja erityisesti tuotteissa, jotka ovat todella kuuminta hottia, verkkokaupat ovat yleensä aina kivijalkaa edellä. Valikoimat ovat laajempia, varastoa löytyy enemmän ja toimitus on yleensä nopeampaa kuin kaupasta itsestään tilaamalla. Esimerkiksi kesän 2017 hittilelujen, fidget spinnerien, kohdalla moni on varmasti tämän huomannut. Useista suomalaisista verkkokaupoista fidget spinnereitä kyllä on kokoajan löytynyt, mutta kivijalkaliikkeet ovat näyttäneet jo viikkoja ei-oota.

Nettishoppailussa on kuitenkin tärkeää muistaa muutama perusseikka. Mistä tahansa ei kannata ostaa mitä tahansa, sillä pahimmassa tapauksessa saattaa menettää rahansa ja luottokorttinsa tiedot. Turvallisuusvarotoimenpiteiden noudattaminen nettiostoksilla on kultaakin kalliimpaa, lähes kirjaimellisesti.

Laadimme nettishoppailijan ohjelistan, jonka avulla vaateostokset hoituvat nopeasti ja turvallisesti.

1. Postimaksu vai ilmainen toimitus?

Nettikaupoilla on hyvin erilaisia käytäntöjä siinä, joutuuko tilaaja maksamaan tuotteiden postituksesta. Joissakin kaupoissa postitus on jopa puolet tuotteen hinnasta, joten kokonaiskustannukset saattavat yllättäen nousta kauppojen hintoja korkeammalle – vaikka tuote olisi näennäisesti huokea, halpa hinta saattaa olla huijausta.

Tarkasta käyttämästäsi nettikaupan käytännöt postituksen suhteen, niin et et kohtaa ikäviä pettymyksiä.

Osa nettikaupoista postittaa tuotteet ilmaiseksi kotiin sovitusta varten. Tämä on kätevää shoppailijoille, joiden on vaikea löytää omalle vartalolle sopivia vaatteita. Unohda ährääminen ahtaissa pukukopeissa ja sovita vaatteita kaikessa rauhassa.

Useimmiten tuotteet saa myös palauttaa maksutta, kunhan sen muistaa tehdä määräajan sisällä. Nettikauppojen etu on se, että tuotteet ovat parilla klikkauksella muutaman päivän sisällä kotiovella.

2. Lasku vai korttimaksu?

Osa nettikaupoista antaa tehdä ostokset laskulla 14 päivän maksuajalla. Maksat laskun ostoksistasi tavallisen laskun tapaan ennen eräpäivää, mutta tuotteet tulevat sinulle jo ennen kuin rahat ovat saapuneet kauppiaan tilille. Joustava maksutapa on ehdottomasti turvallisin, koska ostaja ei luovuta henkilökohtaisia luottokortti- tai verkkopankkitietoja.
Myös postiennakko on turvallinen vaihtoehto nettiostosten maksamiseen. Usein myös tästä tulee kuitenkin lisäkuluja, joten moni valitsee ilmaisen maksutavan.

Yleensä tilanne on se, että nettikaupassa ei ole laskuvaihtoehtoa tai siitä tulee ostajalle lisäkustannuksia. Tällöin verkkokaupoissa maksetaan joko luottokortilla tai suoralla pankkisiirrolla. Molempiin tapoihin liittyy turvallisuusriskejä, luottokortilla maksaminen on verkkopankkia turvallisempi menetelmä. Jos on mahdollista valita, kustanna viulut luottokortilla.

3. Turvallinen vai turvaton?

Mistä tietää, uskaltaako luottokortin tietoja luovuttaa kauppasivustolle? Innokkaan nettishoppailijan kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan asiaan, jotka kertovat sivuston turvallisuudesta.

Olemme tottuneet näkemään verkko-osoitteiden edessä tutun http-alkuliitteen. Klikatessasi verkkosivulle liite ilmestyy aina osoitteen eteen, vaikka jättäisit sen itse kirjoittamatta. Näin käy myös nettikaupoissa.

Kun lisäilet tuotteita ostoskoriin ja siirryt kassalle, liitteen pitäisi muuttua https-muotoon. S-kirjain kertoo siitä, että yhteys on suojattu. Osoiterivillä näkyy myös pieni suljettu lukko, joka vahtistaa, että yhteys on turvallinen. Suojatuille sivustoille uskaltaa näpytellä luottokorttitiedot ilman pelkoa varastamisesta.

Maksuvaiheessa kannattaa vielä tarkistaa, onko summa oikea ja ovatko muut tiedot kohdallaan. Älä anna nettikaupoille mitään ylimääräisiä tietoja kuten sosiaaliturvatunnusta. Pelkät kortin tiedot riittävät ostosten maksamiseen.

Älä koskaan anna luottokorttitietoja sivuille, joiden turvallisuuteen et voi luottaa. Jos verkkokauppa ei ole suomalainen, voit hakea asiakaskokemuksia verkosta, sillä asiakkaiden palaute on paras luotettavuuden mittari. Noudattamalla varovaisuutta ei tule huijatuksi ja saat tilaamasi tuotteet kotiin muutaman päivän sisällä.